Paszteciki z warzywami i szynką
2022-12-13Domowy majonez
2022-12-13Czekoladowo-orzechowy baton snickers to popularny przysmak nie tylko dzieci. Nie dziwi więc fakt, że jak i inne znane batony, doczekał się wersji w postaci ciasta. Ciasto snickers można przygotować na dwa sposoby. Jako pieczone w piekarniku lub bez pieczenia. My przedstawiamy pyszny przepis na snickersa bez pieczenia. Bogata struktura i paleta smaków każdemu zasmakuje.
Ciasto snickers bez pieczenia
Kategoria: Desery, PrzepisyStopień trudności ŁatwyPorcje
1
porcjeCzas przygotowania
30
minutSkładniki
- Składniki:
200 g herbatników
400 g masy krówkowej
100 g masła orzechowego bez soli
- Krem budyniowy:
600 ml mleka
2 budynie waniliowe
50 g cukru
180 g masła
- Polewa:
20 g masła
50 g mlecznej czekolady
100 g solonych orzeszków ziemnych
Przygotowanie
- Przygotowanie:
- Wymieszaj budynie z połową mleka.
- Resztę mleka zagotuj i podczas gotowania wlej budyń z mlekiem ciągle mieszając do zagotowania.
- Przykryj folią i odstaw do wystudzenia.
- Utrzyj masło na puchatą masę i stopniowo dodawaj wystudzony budyń.
- Masę podziel na dwie części, do jednej dodaj masło orzechowe, do drugiej połowę masy krówkowej i zmiksuj osobno obie masy.
- Formę wyłóż papierem do pieczenia.
- Rozłóż warstwę herbatników i posmaruj kremem z masą krówkową.
- Rozłóż drugą warstwę herbatników i posmaruj kremem z masłem orzechowym.
- Rozłóż trzecią warstwę herbatników i posmaruj resztą masy krówkowej.
- Drobno posiekaj orzeszki i posyp wierzch ciasta.
- Polewa:
- Pokruszoną czekoladę rozpuść z masłem w misce umieszczonej nad garnkiem, w którym gotuje się woda. Polej polewą orzeszki.
Uwagi
- Rada: Przed podaniem odstaw ciasto na parę godzin do lodówki.