Bananowy chleb Maren
2022-09-09Ciasto cytrynowe
2022-09-09Ten przepis nie jest tylko szybki w przygotowaniu, ale naprawdę pyszny! Sprawdź sam nasz domowy przepis na chleb z bekonem i serem. Do przygotowania konieczna będzie forma WUNDERFORM w rozmiarze L
Chleb z bekonem i serem
Kategoria: Przepisy, Chleby, ŚniadanieStopień trudności TrudnyPorcje
1
porcjaCzas przygotowania
30
minutCzas pieczenia
40
minutSkładniki
200 g mąki pszennej
200 g mąki pełnoziarnistej
1 łyżeczka soli
1 paczka proszku do pieczenia
300 g jogurtu
50 g masła
1 łyżka włoskich mrożonych ziół
120 g startego sera Gouda
150 g chudych kostek boczku
Przygotowanie
- Zagnieść wszystkie składniki oprócz sera i boczku na ciasto. Następnie dodaj starty ser Gouda i 1/3 kostki boczku i wyrabiaj ręcznie ciasto.
- Wciśnij ciasto równomiernie do WUNDERFORM i rozłóż pozostały boczek na wierzchu.
- Piecz w nagrzanym piekarniku do 180°C przez około 40 minut.
- Chleb jest nie tylko szybki w wykonaniu, ale również smakuje naprawdę pysznie sam lub z odrobiną masła.