Wunderform

Przedstawiamy rewolucję w pieczeniu – formę silikonową, którą złożysz na płasko! Ma usztywnione i wzmocnione metalem brzegi, więc zawsze zachowuje swój kształt. Dzięki temu ciasto rośnie w górę, a nie na boki.

Odkryj COOX

COOX to idealna forma w kształcie prostokątnego pudełka do wypieków drożdżowych i przygotowania chleba. Opatentowana konstrukcja pozwala na rozłożenie formy na płasko. Nie trzeba smarować jej tłuszczem czy wykładać papierem do pieczenia.

Po wyjęciu ciasta, wystarczy umyć formę pod bieżącą wodą lub włożyć do zmywarki. Po wysuszeniu, z łatwością można schować ją na płasko w szufladzie. 

2-4

Najważniejsze cechy

Silikon wykorzystany do produkcji COOX jest wzmocniony po bokach, dzięki czemu dania zachowują swój kształt. Sama forma do pieczenia jest wytrzymała na skrajne temperatury od – 40 do +230°C. Można z niej korzystać w piekarniku, mikrofalówce czy nawet włożyć do zmywarki. Ponadto, obejmuje ją aż 10 lat gwarancji od producenta.

Bez BPA

Wykorzystany silikon jest przetestowany, wolny od BPA i bezpieczny dla Twojego zdrowia. Nie pochłania zapachów, nie odbarwia się ani nie zmienia smaku potraw.

Bez natłuszczania

Nie ma potrzeby smarować formy masłem. Ciasto nie przywiera do ścianek.

Bez bałaganu

Nie musisz podważać wypieku nożem, aby wyciągnąć go z formy. Wystarczy, że poczekasz aż ostygnie a następnie rozepniesz boki. NIC nie przywiera. Otwórz, pokrój, podawaj!

Łatwe
czyszczenie

10 lat
gwarancji

Łatwe
przechowywanie

Odtwórz wideo

Bez
tłuszczu

Mniej
odpadów

Bezpieczne
dla zdrowia

Kup COOX

TERAZ

I dołącz do rzeszy zadowolonych klientów!

ŚPIESZ SIĘ! ZOSTAŁY OSTATNIE SZTUKI

Oferta do wyczerpania zapasów

2024-03-13
Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Nie ma chyba produktu, który bardziej kojarzy się z Wielkanocą niż jajka. Gotowane obowiązkowo muszą znaleźć się w koszyczku ze święconką, a w większej ilości […]
2024-03-12
Drożdżowa babka wielkanocna

Drożdżowa babka wielkanocna

Babka to tradycyjne ciasto pieczone w czasie wielkanocnym, najczęściej w specjalnych formach. Charakterystyczny, stożkowy kształt z fałdami pięknie zdobi świąteczny stół. Zwłaszcza, gdy ciasto jest […]
2024-03-12
Pascha wielkanocna

Pascha wielkanocna

Pascha jest to bardzo słodka potrawa wielkanocna, przygotowywana ze świeżego twarogu, który uciera się z masłem, żółtkami, cukrem oraz bakaliami. Tradycyjna nie była robiona z […]
2024-03-11
Mazurek wielkanocny

Mazurek wielkanocny

Mazurek jest tradycyjnym, słodkim ciastem kuchni polskiej, tradycyjnie też pieczonym w okresie Wielkanocy. Jest niski do 4 cm., i ma kształt prostokątny lub kwadratowy. Przygotowuje […]
2024-03-11
Żurek

Żurek

Żur, częściej nazywany żurkiem, to zawiesista, mączna zupa zakwaszana, o takim właśnie kwaśnym, charakterystycznym smaku oraz mlecznym kolorze. Przygotowuje się ją na bazie wywaru mięsno […]
2024-03-04
Biała kiełbasa zapiekana

Biała kiełbasa zapiekana

Biała kiełbasa tradycyjnie pojawia się na stole Wielkanocnym, praktycznie w każdym domu. Najczęściej jest gotowana w wodzie i podawana na świąteczne śniadanie. Jednak można ją […]
2024-03-01
Babeczki wielkanocne

Babeczki wielkanocne

Babeczki to ciasteczka, które choć dla łasuchów są całorocznym przysmakiem, to nieodłącznie kojarzą się z Wielkanocą. Obowiązkowo lądują wtedy w koszyczku ze święconką, a także […]
2024-02-29
Cannelloni ze szpinakiem

Cannelloni ze szpinakiem

Cannelloni, choć czasem bywa tak traktowane, nie jest do końca potrawą, ale rodzajem włoskiego makaronu w formie rurek o średnicy około 3 i długości około […]
2024-02-28
Bajgle

Bajgle

Bajgle to rodzaj bułki drożdżowej o kształcie pierścienia z dziurką w środku. Tradycyjnie powinny mieć zwarty, ale miękki miąższ oraz chrupiącą skórkę. Jest to efekt […]
2024-02-28
Rogaliki drożdżowe z nadzieniem

Rogaliki drożdżowe

Rogaliki drożdżowe to słodka wersja z nadzieniem klasycznych rogali bez wypełnienia. Jedne i drugie formuje się ze zwijanego, trójkątnego kawałka ciasta, na kształt przypominający krowie […]
2024-02-16
Pasta z szynki do kanapek

Pasta z szynki do kanapek

Szynka to kanapkowy standard, tak zwana klasyka gatunku. Tradycyjnie pojawia się na kanapkach w postaci plasterków, czasem z różnymi dodatkami. Jednak z tej pozornie zwykłej […]
Zapisz się do newslettera!

Obiecujemy zero spamu, tylko sprawdzone przez nas przepisy na pyszne dania i desery.