Chleb niskokaloryczny
2022-09-09Chleb z bekonem i serem
2022-09-09Czy to na śniadanie, czy tylko między posiłkami – ten chlebek bananowy zawsze smakuje dobrze! Chleb bananowy Maren jest prosty w przygotowaniu i znakomicie pyszny. Do przygotowania wykorzystaliśmy formę Wunderform COOX w rozmiarze L, którą możesz nabyć tutaj.
Bananowy chleb Maren
Kategoria: Przepisy, Chleby, ŚniadaniaStopień trudności ŚredniPorcje
1
porcjaCzas przygotowania
30
minutCzas pieczenia
1
godzinaProsty i przepyszny przepis na chlebek bananowy – idealny na śniadanie i między posiłkami. Do przygotowania niezbędna będzie forma WUNDERFORM w rozmiarze L
Składniki
250 g mąki
Opakowanie sody oczyszczonej (5g)
Szczypta soli
120 g miękkiego masła
100 g cukru trzcinowego
2 szt. jajko
6 kawałków dojrzałych bananów
Przygotowanie
- Najpierw w misce wymieszaj mąkę, sól i sodę. Masło ubij z cukrem na pianę.
- Teraz dodawaj jajka jedno po drugim. Rozgnieć miękkie banany widelcem i wymieszaj z ciastem.
- Na koniec dodaj mieszankę mąki, równomiernie rozprowadź ciasto w WUNDERFORM i piecz w 160 stopniach cyrkulacji powietrza przez około 60 minut.
- Sprawdź metodą suchego patyczka czy ciasto jest gotowe.