Zapiekanka ziemniaczana
2022-09-09Bananowy chleb Maren
2022-09-09Przepis na chleb “Low Carb” to odpowiednik dla osób, które chcą uciąć kalorie, a jednocześnie kochają smak chleba. Gwarantujemy, że ten przepis na domowy chleb zaskoczy Cię i Twoich bliskich.
Chleb niskokaloryczny
Kategoria: Przepisy, ŚniadanieStopień trudności TrudnyPorcje
1
porcjeCzas przygotowania
30
minutCzas pieczenia
1
godzinaSkładniki
3 szt. jajek
1 łyżeczka soli
100 g startej marchewki
250 g twarogu
125 g otrębów owsianych
25 g otrębów pszennych
2,5 łyżki posiekanych migdałów
2,5 łyżki witalnych ziaren
2,5 łyżki pokruszonego siemienia lnianego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki płatków owsianych
0,50 łyżeczki ziaren
Przygotowanie
- Wszystkie składniki z wyjątkiem płatków owsianych i niezbędnych ziaren wrzuć do miski i dobrze wymieszaj.
- Rozłóż połowę płatków owsianych w WUNDERFORM, dodaj ciasto i równomiernie rozprowadź w formie.
- Posyp pozostałe płatki owsiane i resztę ziaren na wierzchu, piecz chleb przez około 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
- Po upieczeniu wyjmij chleb z formy i pozwól mu ostygnąć. Chleb można przechowywać w lodówce przez około pięć dni w owiniętej szmatce.
Uwagi
- Do przygotowania niezbędna będzie forma COOX Wunderform w rozmiarze L. Smacznego!