Krem dyniowy z Tortellini
2021-11-15Pora na prosty i łatwy w realizacji przepis na przekąskę, która sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i brunch i kolację. Poznajcie brunch quiche, którą my znamy lepiej jako tarta serowo-cebulowa.
Tarta serowo-cebulowa (Brunch Quiche)
Kategoria: Kuchnia, PrzepisyRodzaj kuchni: francuska, europejskaStopień trudności ŁatwyPorcje
6
porcjiCzas przygotowania
5
minutCzas pieczenia
45
minutTo idealny pomysł na łatwy i szybki posiłek, który zaskoczy Twoich gości. Przygotuj go razem z naszym przepisem.
Składniki
Cebula – 6 sztuk, pokrojone
Nieschłodzone masło – 30 ml
Ser cheddar w kostkach – 120 g
Śmietana – 250 ml
Jajka – 4 sztuki
Sól i pieprz – 1 szczypta
Gałka muszkatołowa – 1 szczypta, drobno zmielona
Skorupka do ciasta – wymiary: 1 x 23 cm
Przygotowanie
- Weź mniejszy kubek do blendera i wrzuć do niego wszystkie składniki.
- Miksuj pulsacyjnie.
- Przelej mieszankę do skorupki ciasta.
- Włóż do piekarnika na 45 minut i piecz w 180 stopniach Celsjusza.
- Po wyjęciu poczekaj, aż tarta ostygnie.
Uwagi
- Przedstawiony przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji tartej. To doskonała przekąska dla Ciebie i gości, którzy akurat Ciebie odwiedzają.