Domowa pizza – Poznaj 1 prosty trick na domowy placek
2022-07-08Przepis na Crème brûlée w 8 prostych krokach
2022-07-08Masz ochotę na aromatyczny i smakowity lunch, ale nie masz czasu na spędzanie za dużo czasu w kuchni? Poznaj nasz prosty i bardzo łatwy w wykonaniu przepis na pyszne gazpacho w 60 sekund! Do wykorzystania polecamy nasz blender nutri, który pozwoli Ci przygotować ten pyszny przepis w zaledwie 60 sekund.
Przepis na Gazpacho w 60 sekund
Kategoria: Kuchnia, ObiadyStopień trudności ŁatwyPorcje
2
porcjeCzas przygotowania
1
minutaKalorie
306
kcalSkładniki
Pomidory – 4 sztuki, obrane i pokrojone
Mała zielona papryka – 1/2 sztuki
Ogórek – 1/4 sztuki, obrany i pokrojony
Łodygi selera – 2 sztuki, pokrojone
Gałązki pietruszki – 3 sztuki
Ząbek czosnku – 1 sztuka
Zimna woda – 250 ml
Ocet winny – 15 ml
Olej rzepakowy – 30 ml
Pieprz cayenne – 1 szczypta
Sól i pieprz – po 1 szczypcie
Przygotowanie
- Obierz i pokrój pomidory w mniejsze części, następnie umieść je w kielichu blendera.
- Pokrój paprykę i usuń z niej niejadalne części, następnie obierz ogórka i pokrój go w ulubiony sposób. Całość dodaj do kielicha.
- Łodygę selera oraz gałązki pietruszki drobno pokrój i dodaj do reszty.
- Na koniec dodaj obrany i pokrojony ząbek czosnku, olej rzepakowy, ocet winny, sol i pieprz.
- Całość składników umieść w kielichu blendera. Miksuj pulsacyjnie przez 60 sekund.
Uwagi
- Domowe gazpacho to doskonały pomysł na aromatyczną zupę na każdą porę roku. Ta hiszpańska potrawa sprawdza się na lunch, kolację, a nawet drugie śniadanie!