Masażer do nóg – który wybrać?
2023-06-30Pieczona karkówka z warzywami – pomysł na Wielkanocny obiad
2023-06-30Szparagi z sosem holenderskim – przepis
Stopień trudności łatwyCzas przygotowania
24
minutySkładniki
Szparagi zielone – 2 pęczki
Jajka – 2 sztuki
Masło – 150 g
Sok z cytryny – 50 ml
Sól – 2 szczypty
Pieprz – 2 szczypty
Limonka – 1 sztuka
Przygotowanie
- Wstawiamy wodę w garnku do szparagów, solimy ją jedną szczyptą i czekamy aż się zagotuje.
- Do wrzącej wody wkładamy na 10 minut szparagi i gotujemy je pod przykryciem.
- W międzyczasie topimy masło.
W małej miseczce rozbijamy 2 jajka i mieszamy je dokładnie, a następnie dodajemy do masła. - Taką mieszankę ponownie dokładnie mieszamy, dodając pieprz i sok z cytryny.
- Gotowy sos holenderski wylewamy na zagotowane, podane na talerzu szparagi.
- Twoje danie na bazie szparagów jest wreszcie gotowe. Smacznego!