Ciasto czekoladowe z opiekacza Express Cooker? Nie tylko jest proste do zrobienia, ale bardzo pyszne (i kaloryczne). Jeżeli masz ten opiekacz, koniecznie wypróbuj ten przepis. Być może znajdziesz własne wariacje tego dania.
Urządzeniem, ułatwi przygotowanie śniadania Wielkanocnego jednocześnie urozmaicając tradycyjne menu jest opiekacz dwustronny Express Cooker. Urządzenie ma aż sześć przydatnych funkcji : podgrzewanie, smażenie, pieczenie, duszenie oraz grillowanie i rozmrażanie. Jest to idealna propozycja na śniadanie dla dwojga.
Rodzinne spotkania, wspólny czas i posiłki nieodłącznie wiążą się ze Świętami. Poza jajkami w różnych odsłonach, jest biała kiełbasa na ciepło, mięsa na zimno, sos tatarski, różne sałatki, a czasem barszcz lub żurek. To wszystko tradycja, ale nie zawsze trzeba się tylko do niej ograniczać. Można nieco urozmaicić śniadanie w Wielkanoc, przygotowując również mniej typowe dla tego dnia potrawy śniadaniowe.
1
porcje8
minut10
minutPrzepis został wykonany przy użyciu Express Cookera, ale bezproblemowo wykonasz go również w naszym opiekaczu Cook IT.
40 g masła
100 g czekolady
2 jajka (60 g)
50 g cukru drobnokrystalicznego
3 łyżki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier puder
1 kawałek mlecznej czekolady