Zupa gulaszowa
2023-04-17Tosty francuskie
2023-04-24Jajka przyrządzane na różne sposoby to dla wielu osób ulubiony przysmak serwowany na śniadanie. Omlet, którego głównym składnikiem są jajka, to jedna z popularniejszych form ich przygotowania. Zaletą tej potrawy jest fakt, że można do niej dodać najróżniejsze dodatki. Od składników wytrawnych, po słodkie i deserowe. Nasza propozycja śniadaniowa to klasyka gatunku, czyli omlet z szynką i serem, ale w nieco innej formie, małych omlecików. Są bardzo proste w przygotowaniu, a w opiekaczu do jajek HomeVero Egg Bite Maker można je przyrządzić szybko, i w dodatku bez użycia tłuszczu. Oczywiście zamiast szynki i sera można dodać inne, ulubione składniki, takie jak choćby różne warzywa.
Omleciki z szynką
Kategoria: Przepisy, ŚniadaniaStopień trudności łatwyPorcje
1
porcjeCzas przygotowania
15
minutSkładniki
4 jajka
4 plasterki szynki
2 łyżki startego, żółtego sera
Przygotowanie
- Pokrój szynkę na małe kawałki i wymieszaj ze startym serem.
- Roztrzep jajka w misce.
- Na płytę grzewczą wlej wodę, włącz urządzenie i połóż na płycie foremki.
- Nałóż szynkę z serem do każdej z 4 foremek i zalej roztrzepanym jajkiem nie całkiem do pełna.
- Zamknij pokrywę i gotuj przez około 10 minut, aż wierzch omlecików się zarumieni.