tvokazje-logotvokazje-logotvokazje-logotvokazje-logo

  • Przepisy
    • Zdrowe koktajle
    • Chleby
    • Zupy
    • Desery
    • Śniadania
    • Obiady
    • Dieta
    • Przystawki
  • Dom i Ogród
    • Porady
  • Strony specjalne
    • Nutri ekstraktor
    • COOX Wunderform | Przedstawiamy rewolucję w pieczeniu
    • Pobierz książkę z przepisami
✕
            Not found text See all results

            Pieczona kukurydza z masłem 

            • Strona główna
            • Przepisy
            • Pieczona kukurydza z masłem 
            Kalafior w panierce 
            2023-07-25
            Dorsz smażony z bazylią cytrynową 
            2023-07-25
            2023-07-25
            Kategorie
            • Przepisy
            • Przystawki
            Tagi
            • kukurydza
            • masło
            • przepis
            • przepisy
            • przystawki

            Kukurydza kojarzyła się kiedyś głównie ze Stanami Zjednoczonymi, zwłaszcza z zupą i popcornem. Od dawna jest też popularna na całym świecie. Choć wciąż jedno z pierwszych skojarzeń to kino i kubek z popcornem. Kukurydzę można jednak przygotować na inne sposoby, jako na przykład dodatek do obiadu. Oprócz zupy, inny sposób to kukurydza w panierce. Przygotowana w zdrowszy sposób bez głębokiego tłuszczu we frytkownicy beztłuszczowej będzie chrupka i smaczna. Warto dodać, że kukurydza zawiera dużo cennych dla organizmu witamin i minerałów. Można ja stosować w diecie bezglutenowej. 

            materiał promocyjny
            Pieczona kukurydza z masłem 
            Print

            Pieczona kukurydza z masłem 

            Stopień trudności łatwy
            Porcje

            2

            porcje
            Czas przygotowania

            25

            minut
            Czas gotowania

            15

            minut

            Składniki

            • 250 g kukurydzy baby – około 10 sztuk o podobnej wielkości

            • 70 g mąki pszennej lub bezglutenowej

            • 2 łyżki skrobi kukurydzianej

            • 2 łyżki musztardy

            • łyżka ciemnego sosu sojowego

            • około 200 g bułki tartej

            • 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku

            • pół łyżeczki płatków chili – opcjonalnie

            • czarny pieprz i sól

            • 3 łyżki wody

            • masło

            Przygotowanie

            • Kukurydzę umyj, osusz i przekrój wzdłuż na połówki.
            • W misce wymieszaj mąkę, wodę, sos sojowy, musztardę, czosnek i przyprawy – powinien powstać rodzaj ciasta.
            • Do drugiej miski wsyp bułkę tartą.
            • Obtaczaj połówki kukurydzy najpierw w cieście, a następnie w bułce tartej.
            • Na każdą połówkę umieszczoną we frytkownicy beztłuszczowej połóż wzdłuż kawałek masła.
            • Piecz we frytkownicy nagrzanej do temperatury 180ºC około 10-15 minut, w połowie przewróć kukurydzę.

            Uwagi

            • Żeby mieszanka miała konsystencję ciasta, dodaj w razie potrzeby więcej wody lub mąki. Jeśli potrzeba piecz kukurydzę partiami po jednej warstwie. Ciepłą kukurydzę możesz podawać posmarowaną masłem lub z sosem czosnkowym. Temperaturę i czas pieczenia dostosuj tak, żeby kukurydza nie wyszła twarda. 

            Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

            Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

            Obserwuj nas!

            • LinkedIn
            • Facebook
            • YouTube
            • Instagram
            • Pinterest
            POBIERZ KSIĄŻKĘ Z PRZEPISAMI

            …

            • Sałatka z pieczonymi burakami i serem halloumi
              Sałatka to bardzo szeroko zakrojone pojęcie, ponieważ można tą przekąskę wykonać na dziesiątki różnych sposobów, z najróżniejszych składników i ich połączeń. Są przygotowywane nie tylko […]
            • Sałatka z pieczonymi burakami i serem halloumi
            • Grzanki z serem camembert i figami
            • Stek z kalafiora
            Kontakt

            TVO SP. Z O.O
            ul. Kielecka 5, 81-303 Gdynia
            NIP 9581665816, REGON 222079828
            Sąd Rejonowy Gdańsk-Północ w Gdańsku
            VIII Wydział Gospodarczy KRS, pod numerem KRS 000508462

            Ważne odnośniki

            FAQ
            Polityka prywatności
            RODO
            Regulamin newslettera

            TV Okazje

            O nas
            Współpraca
            Rekrutacja
            Klub TV Okazje
            Kontakt
            Blog

            Zapisz się i odbierz książkę z przepisami!
            Zero spamu, tylko sprawdzone przez nas przepisy na pyszne dania i desery.

            ©2022 TVO sp. z o.o.
                      Not found text See all results
                      Zarządzaj zgodami plików cookie
                      Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
                      Funkcjonalne Zawsze aktywne
                      Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
                      Preferencje
                      Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
                      Statystyka
                      Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
                      Marketing
                      Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
                      Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Manage {vendor_count} vendors Przeczytaj więcej o tych celach
                      Zobacz preferencje
                      {title} {title} {title}