Co oprócz tradycyjnych jajek gotowanych, szynki i białej kiełbasy z wody przygotować na śniadanie w Wielkanoc? Sprawdźmy przepisy na śniadanie Wielkanocne, które szybko i łatwo pomoże przyrządzić dwustronny opiekacz Express Cooker. Zacznijmy od tradycji w nieco innym, ale popularnym wydaniu. Chodzi o jajka faszerowane z pieczarkami.
Zacznijmy od nieodłącznej i symbolicznej tradycji Wielkanocnej, czyli gotowanych jajek. Niestety przygotowanie jajek o wybranej formie wiąże się z pilnowaniem czasu gotowania lub nastawianiem minutnika oraz wyławianiem jajek z wody. Można sobie jednak uprościć gotowanie jajek, dzięki sprytnemu urządzeniu jakim jest Jajowar Bez pilnowania zegarka można ugotować jajka do wybranej konsystencji, jajowar automatycznie wyłączy się w odpowiednim momencie i jeszcze poinformuje o tym dźwiękowo.
Ma lekką, ale wytrzymałą konstrukcję i kompaktowe rozmiary, ale pomieści aż 8 jajek. Są też tacki do jajek w koszulkach i jajek sadzonych. To praktyczne urządzenie, które sprawdzi się w kuchni przez cały rok, a w Wielkanocny poranek pomoże szybciej przygotować śniadanie.
4
porcje20
minut8
minut4 jajka
6 pieczarek
Kilka plasterków szynki
Starty parmezan
Inny żółty ser typu gouda
Sól i pieprz
Oliwa
Szczypiorek