Wegańska Pasta Carbonara
2022-08-26Domowe lody tęczowe
2022-09-07Pikantny krem pomidorowy to doskonały sposób na lunch jak i kolację, który swoją nutką ostrości i kremowym aromatem zaskoczy naszych gości! Przedstawiamy przepis na to lubiane danie.
Pikantny krem pomidorowy z wykorzystaniem Nutri
Kategoria: Przepisy, ObiadyStopień trudności ŁatwySkładniki
Cebula – 1/2 sztuki, obrana i pokrojona
Mała marchewka – 1 sztuka, obrana i pokrojona
Mały seler – 1 sztuka, pokrojony
Dojrzałe pomidory – 500 g, obrane i pocięte
Wywar z kurczaka – 750 ml
Puree z pomidorów – 30 ml
Cukier – 10 ml
Ostry sos paprykowy – kilka kropel
Oregano – 3 szczypty
Sok z cytryny – 10 ml
Sól i pieprz – po 1 szczypcie dla smaku
Przygotowanie
- Umieść wszystkie składniki w kubku blendera.
- Miksuj je dopóki nie zostaną one drobno posiekane.
- Umieść składniki w żaroodpornej misce, a następnie umieść w mikrofali na 5-6 minut.
- Upewnij się, że mieszanka jest miękka – jeśli tak, ponownie przelej ją do blendera.
- Blenduj ponownie, dopóki mieszanka nie zyska gęstej, mętnej struktury. Gotowe!
Uwagi
- Przepis z wykorzystaniem blendera Nutri.