Pizza jest jednym z ulubionych przysmaków wielu osób, choć jest uznawana za fast-food. Zależnie od dodatków, 1 kawałek może mieć od 200 do 300 kcal, a przy tym pizza z pizzerii jest zwykle droga. Dlatego miłośnicy tego dania powinni pomyśleć o zrobieniu domowej wersji na domowym cieście, z ulubionymi dodatkami bez ulepszaczy. Dzięki temu wiadomo co jest w składzie i można wybrać produkty dobrej jakości. Jeśli zależy nam na dużej ilości ciągnącego się sera, to trzeba liczyć się ze sporą porcją kalorii. Jednak od czasu do czasu można sobie na to pozwolić.
4
porcje1
godzina30
minutDomowa pizza to nie jest fast food, to ciekawy posiłek z najlepszych składników. Pizza, która jest przygotowana w domu jest zawsze najlepsza. A przede wszystkim jest taka, jaką lubimy.
pół kilograma mąki
4 g drożdży suszonych
40 ml oliwy z oliwek
60 ml letniej wody
sól