Przygotowanie sycącej potrawy w jednym garnku to duża oszczędność czasu i gazu lub prądu. To wygodne rozwiązanie, zwłaszcza w małych kuchniach. Może być przygotowane na kuchence bądź w piekarniku. Z czego można zrobić dania jednogarnkowe? Z niemal wszystkiego. Mięsa, ryb, owoców morza, ziemniaków, makaronów, grzybów i różnych innych składników. Połączenia także mogą być różne. Nasza propozycja to jednogarnkowa potrawa z mięsem, ziemniakami i warzywami. Można powiedzieć, że jest to pełnoprawny obiad, ale przygotowany w jednym naczyniu.
4
porcje30
minut1
godzina30
minut584
kcalkilogram karkówki wieprzowej
6 średnich ziemniaków
2 średnie pietruszki
1 większa marchewka
2 średnie cebule
2 ząbki czosnku
15 ml oleju rzepakowego
1 litr bulionu wieprzowo-warzywnego
świeżo zmielony pieprz, sól, papryka słodka, ziele angielskie, liść laurowy