tvokazje-logotvokazje-logotvokazje-logotvokazje-logo

  • Przepisy
    • Zdrowe koktajle
    • Chleby
    • Zupy
    • Desery
    • Śniadania
    • Obiady
    • Dieta
    • Przystawki
  • Dom i Ogród
    • Porady
  • Strony specjalne
    • Nutri ekstraktor
    • COOX Wunderform | Przedstawiamy rewolucję w pieczeniu
    • Pobierz książkę z przepisami
✕
            Not found text See all results

            Truskawki pod kruszonką

            • Strona główna
            • Przepisy
            • Truskawki pod kruszonką
            Omleciki z białek jaj
            2023-06-13
            Bułeczki grahamki
            2023-06-20
            2023-06-20
            Kategorie
            • Przepisy
            • Desery
            Tagi
            • deser
            • kruszonka
            • przepis
            • przepisy
            • truskawki

            Desery z owocami można robić przez cały rok, choć niektóre najlepiej smakują w sezonie, gdy mamy na przykład świeże truskawki. Można z nich zrobić szybki i pyszny deser, czyli truskawki pod kruszonką. To znany angielski przysmak nazywany także crumble. Ciepłe i miękkie truskawki idealnie przełamuje maślana, chrupiąca i słodka kruszonka. Przygotowanie tego deseru będzie tym bardziej ekspresowe, jeśli wykonamy go we frytkownicy beztłuszczowej.

            materiał promocyjny
            Truskawki pod kruszonką
            Print

            Truskawki pod kruszonką

            Stopień trudności łatwy
            Porcje

            4

            porcje
            Czas przygotowania

            30

            minut
            Czas gotowania

            30

            minut

            Składniki

            • pół kilograma świeżych truskawek

            • 150 g mąki pszennej

            • 3 łyżki cukru

            • 100 g zimnego masła

            Przygotowanie

            • Truskawki umyj i usuń szypułki.
            • Jeśli owoce są duże, przekrój je na połówki i umieść w pojemniku frytkownicy beztłuszczowej.
            • Do miski wsyp mąkę, dodaj cukier i pokrojone w małe kawałki masło.
            • Wymieszaj i ugniataj do połączenia się składników, a następnie rozcieraj do powstania kruszonki.
            • Rozprowadź kruszonkę na truskawkach.
            • Piecz we frytkownicy beztłuszczowej nagrzanej do 200ºC około 20 minut, aż kruszonka zrobi się złocistobrązowa.

            Uwagi

            • Crumble najlepiej smakuje ze świeżymi truskawkami, ale poza sezonem możesz wykorzystać mrożone owoce. Jeśli truskawki nie są dość słodkie, możesz dodać do nich trochę brązowego cukru. Do przygotowania crumble możesz użyć także jabłka lub śliwki.

            Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

            Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

            Obserwuj nas!

            • LinkedIn
            • Facebook
            • YouTube
            • Instagram
            • Pinterest
            POBIERZ KSIĄŻKĘ Z PRZEPISAMI

            …

            • Sałatka z pieczonymi burakami i serem halloumi
              Sałatka to bardzo szeroko zakrojone pojęcie, ponieważ można tą przekąskę wykonać na dziesiątki różnych sposobów, z najróżniejszych składników i ich połączeń. Są przygotowywane nie tylko […]
            • Sałatka z pieczonymi burakami i serem halloumi
            • Grzanki z serem camembert i figami
            • Stek z kalafiora
            Kontakt

            TVO SP. Z O.O
            ul. Kielecka 5, 81-303 Gdynia
            NIP 9581665816, REGON 222079828
            Sąd Rejonowy Gdańsk-Północ w Gdańsku
            VIII Wydział Gospodarczy KRS, pod numerem KRS 000508462

            Ważne odnośniki

            FAQ
            Polityka prywatności
            RODO
            Regulamin newslettera

            TV Okazje

            O nas
            Współpraca
            Rekrutacja
            Klub TV Okazje
            Kontakt
            Blog

            Zapisz się i odbierz książkę z przepisami!
            Zero spamu, tylko sprawdzone przez nas przepisy na pyszne dania i desery.

            ©2022 TVO sp. z o.o.
                      Not found text See all results
                      Zarządzaj zgodami plików cookie
                      Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
                      Funkcjonalne Zawsze aktywne
                      Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
                      Preferencje
                      Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
                      Statystyka
                      Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
                      Marketing
                      Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
                      Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Manage {vendor_count} vendors Przeczytaj więcej o tych celach
                      Zobacz preferencje
                      {title} {title} {title}