Chleb z bekonem i serem
2022-09-09Chleb jogurtowy
2022-09-09Szybki przepis na ciasto cytrynowe, które będzie idealne w cieplejsze dni. Cytryny nadają rześkości ciastu. Przepis został wykonany w formie Wunderform COOX w rozmiarze L dostępnej w naszym sklepie internetowym.
Ciasto cytrynowe
Kategoria: Przepisy, DeseryStopień trudności ŚredniPorcje
8
porcjeCzas przygotowania
30
minutCzas pieczenia
1
godzinaSkładniki
4 jajka
280 g cukru
5 łyżek soku z cytryny
Łyżeczka startej skórki z cytryny
150 ml oleju słonecznikowego
150 ml wody gazowanej
300 gramów mąki
1 paczka proszku do pieczenia
250 g cukru pudru
Przygotowanie
- Najpierw wymieszaj jajka, cukier, sok z cytryny i startą skórkę, olej słonecznikowy i wodę.
- Następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj. Ciasto rozsmarować w WUNDERFORMIE i piec w temperaturze 160°C przez około 60 minut.
- Teraz nadszedł czas na glazurę cytrynową: Po prostu wymieszaj cukier puder z drugą porcją soku z cytryny i wymieszaj, aby uzyskać gładką glazurę.
- Na koniec otwórz blachę do pieczenia i wyjmij ciasto z podstawy. Następnie połóż lukier na cieście.
Uwagi
- Wypróbuj w cieplejsze dni!