tvokazje-logotvokazje-logotvokazje-logotvokazje-logo

  • Przepisy
    • Zdrowe koktajle
    • Chleby
    • Zupy
    • Desery
    • Śniadania
    • Obiady
    • Dieta
    • Przystawki
  • Dom i Ogród
    • Porady
  • Strony specjalne
    • Nutri ekstraktor
    • COOX Wunderform | Przedstawiamy rewolucję w pieczeniu
    • Pobierz książkę z przepisami
✕
            Not found text See all results

            Lasagne ze szpinakiem i ricottą

            • Strona główna
            • Przepisy
            • Lasagne ze szpinakiem i ricottą
            Tost amerykański
            2023-06-30
            Jak dokonać wyboru zestawu audio do domu na początek?
            2023-06-30
            2023-06-30
            Kategorie
            • Przepisy
            • Obiady
            Tagi
            • lasagne
            • przepis
            • przepisy
            • ricotta
            • szpinak

            Ricotta – miękki, niedojrzewający ser zwarowy, pierwotnie produkowany we Włoszech z serwatki pozostającej po serach podpuszczkowych (z mleka koziego, krowiego lub owczego) poprzez drugie gotowanie (wł. ricotta), przypominający twaróg, niesolony. Zawiera 20–30% tłuszczu. Spożywany jest na świeżo lub jako składnik innych potraw.

            materiał promocyjny
            Lasagne ze szpinakiem i ricottą
            Print

            Lasagne ze szpinakiem i ricottą

            Stopień trudności łatwy
            Czas przygotowania

            28

            minut
            Czas gotowania

            20

            minut

            Składniki

            • 150 g mrożonego szpinaku

            • 50 g masła

            • oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

            • 200 g grzybów sezonowych

            • sól i pieprz

            • 500 g ricotty

            • 200 ml sosu beszamelowego

            • 500 g zmiażdżonych pomidorów

            • arkusze lasagne ( nie podgotowane)

            • ser który się topi

            Przygotowanie

            • Odsączony szpinak włóż do dzbanka miksującego. Zmiażdż go z prędkością 5 przez 20 sekund.
            • Smaż z masłem i skrop oliwą z oliwek na prędkości 1 ustawionej na 120 stopni przez 4 minuty.
            • Dodaj umyte grzyby, sól i pieprz i gotuj: prędkość 1 ustawiona na 120 stopni przez 3 minuty.
            • Odkryj dzbanek do mieszania i ostudź mieszankę szpinaku i grzybów.
            • Dodaj ricotty. Ponownie dodaj soli i pieprzu i zmiażdż wszystko na prędkości 1 przez 1 minutę. Odstaw nadzienie na bok.                                
            • Umieść pomidory w dzbanku miksującym i dodaj połowę nakrętki oliwy z oliwek.
            • Gotuj na prędkości SL, w 100 stopniach, przez 5 minut.
            • Dopraw solą i pieprzem i odstaw na bok.
            • Ułóż sos beszamelowy na blasze wyłożonej papierem nieprzywierającym i przykryj arkuszem lasagne.                 
            • Złóż lasagne przekładając makaron mieszanką szpinaku i ricotty.
            • Przykryj sosem pomidorowym, posyp tartym topiącym się serem i grilluj w piekarniku w temperaturze 200 stopni.

            Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

            Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

            Obserwuj nas!

            • LinkedIn
            • Facebook
            • YouTube
            • Instagram
            • Pinterest
            POBIERZ KSIĄŻKĘ Z PRZEPISAMI

            …

            • Sałatka z pieczonymi burakami i serem halloumi
              Sałatka to bardzo szeroko zakrojone pojęcie, ponieważ można tą przekąskę wykonać na dziesiątki różnych sposobów, z najróżniejszych składników i ich połączeń. Są przygotowywane nie tylko […]
            • Sałatka z pieczonymi burakami i serem halloumi
            • Grzanki z serem camembert i figami
            • Stek z kalafiora
            Kontakt

            TVO SP. Z O.O
            ul. Kielecka 5, 81-303 Gdynia
            NIP 9581665816, REGON 222079828
            Sąd Rejonowy Gdańsk-Północ w Gdańsku
            VIII Wydział Gospodarczy KRS, pod numerem KRS 000508462

            Ważne odnośniki

            FAQ
            Polityka prywatności
            RODO
            Regulamin newslettera

            TV Okazje

            O nas
            Współpraca
            Rekrutacja
            Klub TV Okazje
            Kontakt
            Blog

            Zapisz się i odbierz książkę z przepisami!
            Zero spamu, tylko sprawdzone przez nas przepisy na pyszne dania i desery.

            ©2022 TVO sp. z o.o.
                      Not found text See all results
                      Zarządzaj zgodami plików cookie
                      Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
                      Funkcjonalne Zawsze aktywne
                      Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
                      Preferencje
                      Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
                      Statystyka
                      Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
                      Marketing
                      Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
                      Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Manage {vendor_count} vendors Przeczytaj więcej o tych celach
                      Zobacz preferencje
                      {title} {title} {title}