Dania jednogarnkowe to duża wygoda jeśli chodzi o ich przygotowanie, jak również jeśli chodzi o wykorzystanie naczyń. Nie sposób wymienić, z czego można przygotować takie potrawy. Od makaronów, przez mięso, ziemniaki, ryby, owoce morza, warzywa, grzyby i inne składniki. My proponujemy makaron z pieczarkami i brokułami. Do tego, że smażone pieczarki są smaczne nie trzeba raczej przekonywać. Warto jednak dodać, że brokuł jest jednym z najzdrowszych i prozdrowotnych warzyw. To bogate źródło cennych substancji odżywczych, składników mineralnych i witamin.
1
porcje20
minut8
minut400 g makaronu spaghetti lub innego ulubionego
200 g brokułu
2 pęczki cebuli dymki
3 ząbki czosnku
3 duże pieczarki
40 g startego parmezanu
sól i świeżo zmielony pieprz
15 g masła
15 ml oliwy z oliwek
100 ml śmietanki słodkiej
500 ml bulionu drobiowego