Domowe wypieki, domowe mięso i domowe jedzenie jest najlepsze na świecie. Każdy to wie. Zarówno skład potraw, jakość składników, ale także zapach, który unosi się w domu warty jest zachodu. Na tegoroczne Boże Narodzenie polecamy przepis na świąteczny pasztet z dobrego gatunkowo mięsa, który przygotujemy w prostokątnej foremce COOX.
12
porcji1
hour30
minut1
hour30
minutIdealnie, wypieczony, kształtny, smaczny i aromatyczny. Lepszy być nie może. Koniecznie wypróbuj ten przepis na świąteczny pasztet. Musi się udać.
Potrzebujesz:
Dużej foremki prostokątnej Wunderform w rozmiarze L
Garnka
Maszynki do mielenia
500 g mięsa wieprzowego np. łopatka lub karkówka
500 g wołowiny np. może być ligawa, zrazowa lub gulaszowe
500 g piersi z indyka
3 średnie cebule
4 ząbków czosnku
2 marchewki
Ok. 1 szklanka wody
3 duże jajka
1 bułka pszenna (może być sucha jak do mielonych)
Ulubione zioła
2 płaskie łyżeczki soli,
2-3 pokruszone liście laurowe,
4-5 ziaren ziela angielskiego,
6 ziarenek pieprzy ziarnistego,
1 łyżeczka pieprzu mielonego,
Szczypta gałki muszkatałowej.