tvokazje-logotvokazje-logotvokazje-logotvokazje-logo

  • Przepisy
    • Zdrowe koktajle
    • Chleby
    • Zupy
    • Desery
    • Śniadania
    • Obiady
    • Dieta
    • Przystawki
  • Dom i Ogród
    • Porady
  • Strony specjalne
    • Nutri ekstraktor
    • COOX Wunderform | Przedstawiamy rewolucję w pieczeniu
    • Pobierz książkę z przepisami
✕
            Not found text See all results

            Koktajl mleczny z kajmakiem

            • Strona główna
            • Przepisy
            • Koktajl mleczny z kajmakiem
            Koktajl lodowy
            2023-07-03
            Koktajl ananasowy z jabłkiem
            2023-07-11
            2023-07-03
            Kategorie
            • Przepisy
            • Desery
            Tagi
            • blender
            • deser
            • kajmak
            • koktajl
            • nutri
            • przepis
            • przepisy

            Kajmak, zwany czasem masą krówkową, to bardzo słodki przysmak łasuchów. Choć cd masy krówkowej różni się tym, że składa się z mleka lub śmietanki i cukru, a do masy dodaje się masło. Kajmak bywa wykorzystywany do ciast, deserów i innych przekąsek. My proponujemy użyć go do przygotowania mlecznego koktajlu kajmakowego. Mleczny koktajl o smaku kajmaku zaspokoi apetyt na słodycze. To świetna przekąska dla miłośników cukierków krówek.

            materiał promocyjny
            Koktajl mleczny z kajmakiem
            Print

            Koktajl mleczny z kajmakiem

            Stopień trudności łatwy
            Porcje

            2

            porcje
            Czas przygotowania

            10

            minut
            Kalorie

            400

            kcal

            Składniki

            • 300 ml mleka 3,2 %

            • 100 ml jogurtu naturalnego

            • 150 g masy kajmakowej

            • 3 łyżki masła

            • 2 banany

            • 4 gałki lodów waniliowych

            • ekstrakt waniliowy

            Przygotowanie

            • Banany obierz i pokrój w kawałki.
            • W rondelku rozpuść masło i dodaj kajmak, mieszaj na wolnym ogniu nie gotując aż wszystko się połączy.
            • Lody, mleko, banany, jogurt i ekstrakt zmiksuj w blenderze.
            • Wystudzoną masę kajmakową dodaj do blendera i tylko delikatnie wymieszaj.

            Uwagi

            • Zamiast kajmaku możesz użyć roztopione w podgrzanym mleku cukierki krówki. Zamiast bananów możesz dodać morele i brzoskwinie. Możesz nie dodawać do blendera masy kajmakowej, tylko do szklanki wlewać warstwami koktajl i kajmak. Koktajl możesz podawać z pokruszonymi herbatnikami i udekorować świeżą miętą.

            Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

            Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

            Obserwuj nas!

            • LinkedIn
            • Facebook
            • YouTube
            • Instagram
            • Pinterest
            POBIERZ KSIĄŻKĘ Z PRZEPISAMI

            …

            • Sałatka z pieczonymi burakami i serem halloumi
              Sałatka to bardzo szeroko zakrojone pojęcie, ponieważ można tą przekąskę wykonać na dziesiątki różnych sposobów, z najróżniejszych składników i ich połączeń. Są przygotowywane nie tylko […]
            • Sałatka z pieczonymi burakami i serem halloumi
            • Grzanki z serem camembert i figami
            • Stek z kalafiora
            Kontakt

            TVO SP. Z O.O
            ul. Kielecka 5, 81-303 Gdynia
            NIP 9581665816, REGON 222079828
            Sąd Rejonowy Gdańsk-Północ w Gdańsku
            VIII Wydział Gospodarczy KRS, pod numerem KRS 000508462

            Ważne odnośniki

            FAQ
            Polityka prywatności
            RODO
            Regulamin newslettera

            TV Okazje

            O nas
            Współpraca
            Rekrutacja
            Klub TV Okazje
            Kontakt
            Blog

            Zapisz się i odbierz książkę z przepisami!
            Zero spamu, tylko sprawdzone przez nas przepisy na pyszne dania i desery.

            ©2022 TVO sp. z o.o.
                      Not found text See all results
                      Zarządzaj zgodami plików cookie
                      Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
                      Funkcjonalne Zawsze aktywne
                      Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
                      Preferencje
                      Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
                      Statystyka
                      Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
                      Marketing
                      Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
                      Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Manage {vendor_count} vendors Przeczytaj więcej o tych celach
                      Zobacz preferencje
                      {title} {title} {title}