Żeby przygotować chrupiące tofu, trzeba użyć sporo rozgrzanego oleju. Jest to kaloryczne i niezbyt zdrowe. Tofu przyrządzane we frytkownicy beztłuszczowej przy użyciu gorącego powietrza, jest także chrupiące oraz złotobrązowe, i można je szybko zrobić. Najważniejsze jest zamarynowanie tofu, obtoczenie skrobią i podawanie z przygotowanym sosem. My proponujemy marynatę sojowo-sezamową i pikantne sosy. Możesz oczywiście wybrać swoje ulubione smaki, sosy i składniki.
4
porcje10
minut40
minut400 g twardego tofu
2 utarte ząbki czosnku
30 g oleju sezamowego
30 g sosu sojowego
7 g czosnku w proszku
7 g cebuli w proszku
2 g ostrej papryki
50 g skrobi kukurydzianej
25 g majonezu
25 g tajskiego sosu chili słodki
30 g sosu sriracha
świeżo zmielony czarny pieprz i sól
oliwa z oliwek w sprayu