Czekolada to jeden z ulubionych smakołyków miłośników słodyczy. Oprócz tradycyjnej formy tabliczki, czekolada może pojawiać się na wiele sposobów. Jako ciasto czekoladowe, brownie, tarta z czekoladą, pralinki, muffinki, czekoladowe lody, nadzienie do naleśników, a nawet jako czekolada do picia. Niekiedy używa się roztopionej czekolady, a do niektórych przysmaków ciemnego kakao. Nasza propozycja to ciasto czekoladowe na bazie kakao, z dodatkiem ulubionych owoców. My polecamy drelowane wiśnie z dodatkiem jagód. Ciasto można szybko i łatwo przygotować we frytkownicy beztłuszczowej Home Vero.
1
porcje25
minut40
minutszklanka mąki tortowej
90 g cukru
30 g kakao ciemnego
10 g proszku do pieczenia
2 duże jajka
150 ml jogurtu naturalnego lub greckiego
140 g owoców