Serniki na zimno to jedne z najfajniejszych, pysznych deserów bez pieczenia. Największą trudnością w nich jest “usztywnienie” masy. Najczęściej wykorzystywanym “usztywniaczem” do serników na zimno jest żelatyna, która często przysparza wielu problemów początkującym “cukiernikom”. W tym przepisie zamiast czystej żelatyny użyjemy gotowej galaretki w proszku. Dzięki czemu przygotowanie deseru powinno stać się prostsze. Dodatkowo ten kremowy sernik ma wszystko, co łasuchy uwielbiają: kruche ciasteczka, truskawki, kremówkę i pianki Marshmallow.
Do wykonania tego przepisu potrzebujesz jedynie:
Foremki Wunderform Coox L, dobrych składników, pianek Marshmallow i uśmiechu. Powodzenia.
8
porcji50
minut10
godz.Przepis został wykonany w foremce kwadratowej foremce Wunderform Coox L
200 g kruchych herbatników
150 g płynnego masła
500 g truskawek
140 ml gorącej wody
1 opakowanie galaretki malinowej
100 g cukru pudru
200 g serka śmietankowego
200 ml śmietanki kremówki