tvokazje-logotvokazje-logotvokazje-logotvokazje-logo

  • Przepisy
    • Zdrowe koktajle
    • Chleby
    • Zupy
    • Desery
    • Śniadania
    • Obiady
    • Dieta
    • Przystawki
  • Dom i Ogród
    • Porady
  • Strony specjalne
    • Nutri ekstraktor
    • COOX Wunderform | Przedstawiamy rewolucję w pieczeniu
    • Pobierz książkę z przepisami
✕
            Not found text See all results

            Pierś z kaczki

            • Strona główna
            • Przepisy
            • Pierś z kaczki
            Zupa rybna z łososia
            2023-04-13
            Pieczona gęś nadziewana ziemniakami
            2023-04-13
            2023-04-13
            Kategorie
            • Przepisy
            • Obiady
            Tagi
            • kaczka
            • obiad
            • przepis
            • przepisy

            Mięso kaczki tak jak gęsinę uznaje się za najbardziej szlachetny rodzaj drobiu. Jest delikatne, kruche i soczyste, lżejsze i mniej tłuste niż mięso czerwone, ale tłustsze od kurczaka. Oprócz kaczki pieczonej w całości, także nadziewanej, często przyrządzana jest pierś z kaczki. Trzeba ją jednak umiejętnie i właściwie zrobić. Nasza propozycja to filet z konfiturą żurawinową na białym winie.

            materiał promocyjny
            Pierś z kaczki
            Print

            Pierś z kaczki

            Kategoria: Obiady, PrzepisyStopień trudności łatwy
            Porcje

            4

            porcje
            Czas przygotowania

            1

            godzina 
            Czas gotowania

            50

            minut

            Składniki

            • 2 piersi z kaczki

            • odrobina oleju

            • świeży tymianek i rozmaryn

            • sól, pieprz i czerwona papryka

            • 40 g konfitury żurawinowej

            • 50 ml białego wina wytrawnego

            • sok z połowy cytryny

            Przygotowanie

            • Oczyszczoną i osuszoną pierś z kaczki natnij po stronie skóry w kratkę.
            • Natrzyj mięso solą, pieprzem i papryką, odstaw na 15 minut.
            • Na odrobinie rozgrzanego oleju smaż mięso najpierw około 5 minut od strony skóry do lekkiego zarumienienia.
            • Przełóż na drugą stronę i smaż około 3 minut.
            • Piersi z kaczki przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp rozmarynem i tymiankiem.
            • Piecz w piekarniku nagrzanym do 120ºC 40 minut z temoobiegiem.
            • Po upieczeniu odstaw piersi z kaczki w folii aluminiowej.
            • Na patelni od smażenia mięsa duś żurawinę z winem i sokiem z cytryny do odparowania.

            Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

            Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

            Obserwuj nas!

            • LinkedIn
            • Facebook
            • YouTube
            • Instagram
            • Pinterest
            POBIERZ KSIĄŻKĘ Z PRZEPISAMI

            …

            • Sałatka z pieczonymi burakami i serem halloumi
              Sałatka to bardzo szeroko zakrojone pojęcie, ponieważ można tą przekąskę wykonać na dziesiątki różnych sposobów, z najróżniejszych składników i ich połączeń. Są przygotowywane nie tylko […]
            • Sałatka z pieczonymi burakami i serem halloumi
            • Grzanki z serem camembert i figami
            • Stek z kalafiora
            Kontakt

            TVO SP. Z O.O
            ul. Kielecka 5, 81-303 Gdynia
            NIP 9581665816, REGON 222079828
            Sąd Rejonowy Gdańsk-Północ w Gdańsku
            VIII Wydział Gospodarczy KRS, pod numerem KRS 000508462

            Ważne odnośniki

            FAQ
            Polityka prywatności
            RODO
            Regulamin newslettera

            TV Okazje

            O nas
            Współpraca
            Rekrutacja
            Klub TV Okazje
            Kontakt
            Blog

            Zapisz się i odbierz książkę z przepisami!
            Zero spamu, tylko sprawdzone przez nas przepisy na pyszne dania i desery.

            ©2022 TVO sp. z o.o.
                      Not found text See all results
                      Zarządzaj zgodami plików cookie
                      Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
                      Funkcjonalne Zawsze aktywne
                      Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
                      Preferencje
                      Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
                      Statystyka
                      Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
                      Marketing
                      Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
                      Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Manage {vendor_count} vendors Przeczytaj więcej o tych celach
                      Zobacz preferencje
                      {title} {title} {title}