tvokazje-logotvokazje-logotvokazje-logotvokazje-logo

  • Przepisy
    • Zdrowe koktajle
    • Chleby
    • Zupy
    • Desery
    • Śniadania
    • Obiady
    • Dieta
    • Przystawki
  • Dom i Ogród
    • Porady
  • Strony specjalne
    • Nutri ekstraktor
    • COOX Wunderform | Przedstawiamy rewolucję w pieczeniu
    • Pobierz książkę z przepisami
✕
            Not found text See all results

            Pesto grzybowe z blendera

            2023-01-30
            Przystawki, Obiady, Przepisy
            blender, blender kielichowy, grzyby, niskokaloryczny, nutri, nutri1200, pesto, przepis, przepisy
            Koktajl truskawkowy z mango
            Koktajl truskawkowy z mango
            2023-01-26
            Zupa krem pomidorowa
            2023-02-15

            Pesto kojarzy się głównie z dodatkiem do makaronu. Sama nazwa oznacza tradycyjny włoski sos ze świeżej bazylii. Pesto może być także rodzajem pasty kanapkowej i można je przyrządzić z różnych innych składników. Zwłaszcza pyszne pesto z grzybów leśnych. Dodając śmietankę, można także uzyskać z niego sos do makaronu lub kaszy gryczanej.

            materiał promocyjny

            Zależnie od gatunku, grzyby leśne mogą być źródłem wielu witamin i minerałów. Około 70-90 % zawartości to jednak woda i są ciężkostrawne. Grzyby nie są za to kaloryczne, a bardzo cenione za walory smakowe. Zwłaszcza borowiki i podgrzybki. 

            Pesto grzybowe z blendera
            Print

            Pesto grzybowe z blendera

            Kategoria: Przepisy, PrzystawkiStopień trudności Łatwy
            Porcje

            4

            porcje
            Czas przygotowania

            40

            minut

            Składniki

            • pół kilograma grzybów leśnych

            • 2 cebule

            • 2 ząbki czosnku

            • kilka gałązek świeżej pietruszki

            • 50 g masła

            • 50 ml oliwy z oliwek

            • sól i pieprz

            • odrobina soku z cytryny

            Przygotowanie

            • Grzyby oczyść i pokrój w kawałki.
            • Cebulę pokrój w drobną kostkę, posiekaj czosnek.
            • Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj czosnek, wymieszaj i smaż chwilę.
            • Dodaj pokrojone grzyby i smaż aż będą miękkie i gotowe, a woda wyparuje.
            • Dodaj posiekaną natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem.
            • Po wystudzeniu dodaj resztę oliwy oraz sok z cytryny i zblenduj na gładką masę.

            Uwagi

            • Rada: Możesz użyć do pesto grzybów mrożonych lub pieczarek zamiast świeżych grzybów leśnych. Przed blendowaniem możesz dodać 50 g uprażonych orzechów włoskich. 

            Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

            Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

            Obserwuj nas!

            • LinkedIn
            • Facebook
            • YouTube
            • Instagram
            • Pinterest
            POBIERZ KSIĄŻKĘ Z PRZEPISAMI

            …

            • Sałatka z pieczonymi burakami i serem halloumi
              Sałatka to bardzo szeroko zakrojone pojęcie, ponieważ można tą przekąskę wykonać na dziesiątki różnych sposobów, z najróżniejszych składników i ich połączeń. Są przygotowywane nie tylko […]
            • Sałatka z pieczonymi burakami i serem halloumi
            • Grzanki z serem camembert i figami
            • Stek z kalafiora
            Kontakt

            TVO SP. Z O.O
            ul. Kielecka 5, 81-303 Gdynia
            NIP 9581665816, REGON 222079828
            Sąd Rejonowy Gdańsk-Północ w Gdańsku
            VIII Wydział Gospodarczy KRS, pod numerem KRS 000508462

            Ważne odnośniki

            FAQ
            Polityka prywatności
            RODO
            Regulamin newslettera

            TV Okazje

            O nas
            Współpraca
            Rekrutacja
            Klub TV Okazje
            Kontakt
            Blog

            Zapisz się i odbierz książkę z przepisami!
            Zero spamu, tylko sprawdzone przez nas przepisy na pyszne dania i desery.

            ©2022 TVO sp. z o.o.
                      Not found text See all results
                      Zarządzaj zgodami plików cookie
                      Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
                      Funkcjonalne Zawsze aktywne
                      Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
                      Preferencje
                      Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
                      Statystyka
                      Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
                      Marketing
                      Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
                      Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Manage {vendor_count} vendors Przeczytaj więcej o tych celach
                      Zobacz preferencje
                      {title} {title} {title}